Založ si blog

Môj názor na alkohol a cigarety u mládeže

Chcela by som povedať svoj názor na alkohol a cigarety a na nás mládež, ktorí sme prichádzali, prichádzame a budeme prichádzať do styku s nimi. Tak k alkoholu. Myslím si, že alkohol ochutnal skoro každý z nás, pomocou neho sa cítime šťastnejší a máme lepšiu náladu, aj keď deň po tom, nie je nikomu príjemný. Samozrejme, alkohol sa musí piť s mierou. Lenže veľa mladých ľudí nevie kedy má dosť a pije dovtedy, kým ho druhí neodnesú domov. Lenže takýto problém nemajú len maldí, ale aj dospelí, ktorí sa do styku s alkoholm dostávajú len párkrát do roka. Mnoho rodičov svojim dospievajúcim synom a dcéram hovorí, že alkohol skodí pečeni a má veľké následky na organizme a snažia sa ich držať od toho čo najďalej. Niektorí dokonca na oslavách nedajú svojim synom alebo dcéram ani prípitok, ale dajú im malinovku alebo niektorí povoľnejší rodičia im ten prípitok zriedia s vodou. Lenže sú aj takí rodičia. Ktorí majú plnú hlavu práce, a tak nemajú čas na to, aby kontrolovali ich deti. Preto často dochádza ku otrave alkoholom a ku tomu, že mnojo maldých ľudí končí v nemocnici a musia im robiť výplach žalúdka.

Ďalej k cigaretám. Nájdu sa ľudia, ktorí skúsili fajčiť a nechutilo im to, ale nájdu sa aj takí, čo skúsili a teraz bez toho nevedia byť. Ja som jedna z tých, čo skúsili a nechutilo im to, dokonca nemôžem cítiť ani len ten dym, bez toho, aby mi neprišlo zle. Mám pár kamarátov, ktorí fajčia len keď si vypijú a pár, ktorí nefajčia vôbec, z toho istého dôvodu ako ja, alebo to nikdy ani len neskúsili, lebo sa im to hnusí. Sú rodičia, ktorí povedia, že budú radšej, keď ich dieťa bude popíjať alkohol ako fajčiť, ale sú aj takí, ktorí povedia presný opak, že radšej budú, keď ich dieťa bude fajčiť ako piť. No je na každom, ako si svoje dieťa bude vychovávať.

 

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2838x
Priemerná čítanosť článkov: 2838x

Autor blogu

Kategórie

Archív